Etno Hiša Baščaršija je družinsko podjetje s 3 restavracijami (2 v Mariboru in 1 v Kopru). Koncept je moderna etno restavracija s tradicionalno balkansko kulinariko, umetniškim interierjem in toplim odnosom do gostov. V Etno Hiši Baščaršija se prijetno počutijo res vsi - študentje na hitri malici, družina na nedeljskem kosilu, mladi par na zmenku, skupina poslovnežev na sproščenem sestanku ter celo zvezdniki na večerji po kakšni prireditvi.
Prvo restavracijo sta v Mariboru leta 2009 odprla Saša in Zekira, ki sta želela mestu Maribor ponuditi kvalitetno restavracijo z balkansko hrano in ambientom. V 10 letih je tako restavracija postala neobhoden del mesta Maribor. Leta 2020 je sin Aljoša po študiju na LSE in University of Cambridge prevzel družinsko podjetje z namenom, da razširi koncept Etno Hiše Baščaršija po vsej Sloveniji. Avgusta 2021 je tako svoja vrata odprla nova Etno Hiša Baščaršija na Carpacciovem trgu v Kopru.
Išče se:
Menedžer restavracije (m/ž)
Opis delovnega mesta
- vodstvo restavracije Baščaršija Koper Carpacciov trg (Carpacciov trg 6, 6000 Koper)
- vodstvo skrbno izbrane ekipe 10 zaposlenih (5 natakarjev, 4 kuharji, 1 čistilka)
- odgovornost za kvaliteto hrane, kvaliteto strežbe, higieno restavracije in zadovoljstvo zaposlenih
- spremljanje in usmerjanje zaposlenih glede na odgovornosti, ki so jasno predpisane za vsako delovno mesto
- razporejanje delovnega časa zaposlenih
- naročanje živil, pijače in ostalih potrebščin ter spremljanje stanja zalog
- vodenje administracije za restavracijo
- reševanje nepredvidenih operativnih problemov
- komunikacija z gosti
- dogovarjanje, organiziranje in izvajanje dodatne ponudbe (velike skupine, poslovna kosila, glasbeni večeri)
- delo z direktorjem podjetja na dolgoročnem razvoju restavracije
- samostojno razporejanje lastnega delovnega časa
Menimo, da je vodenje restavracije operativno zahtevna naloga - zato smo v Etno Hiši Baščaršija delo menedžerja restavracije poenostavili s skrbno premišljenimi procesi. Primeri:
- naročanje poteka v lastno razvitem programu, ki omogoča naročanje od vseh dobaviteljev v manj kot 15 minutah
- vsak zaposleni gre ob začetku/koncu svoje izmene skozi kontrolni seznam nalog na tablici, ki služi kot dnevni opomnik zaposlenim
- kuharji imajo v vsakem trenutku dostop do pisnih in video receptov na tablicah, ki so nameščene v kuhinji
Pogoji
- minimalno 3 leta izkušenj v gostinstvu
- vodstvene in organizacijske sposobnosti
- sposobnost učinkovitega obvladovanja in reševanja konfliktnih situacij
- pripravljenost za učenje novih sposobnosti
- timska naravnanost
- komunikativnost
- samostojnost in samoiniciativnost
- odgovornost, zanesljivost in natančnost
- vozniško dovoljenje B kategorije
Nudimo
- struktura plače: fiksni del + variabilni del glede na uspešnost restavracije
- delo v uspešnem družinskem podjetju, ki ima vizijo postati eno največjih slovenskih gostinskih podjetij
- podpora in usposabljanje v vseh aspektih vodenja restavracije
- možnost prevzemanja vedno večje odgovornosti in napredovanja znotraj podjetja
Prijavite se preko povezave za prijavo.