Deloglasnik - Dietni kuhar IV v ZSV (m/ž) - Radovljica - Dom dr. Janka Benedika Radovljica
Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Dietni kuhar IV v ZSV (m/ž)

Radovljica

Application deadline:

  • Dom dr. Janka Benedika Radovljica

Job description

- pripravljanje živil in kuhanje jedi, diet in napitkov
- priprava kakovostne in neoporečne prehrane ter ekonomična poraba živil in energije pri pripravi obrokov
- izdaja živil in materiala iz skladišča ter tekoče vodenje evidenc
- sodelovanje pri izvajanju HACCP standarda ter kontrola kakovosti in varnosti živil in jedi
- čiščenje posode, pripomočkov in prostorov za pripravo hrane
- pravilno ravnanje in shranjevanje kuhinjskih odpadkov ter vodenje evidenc
- pravilna uporaba predpisanih zaščitnih sredstev
- pomoč pri delitvi obrokov in serviranju
- pomoč pri nabavi in prevzemu živil skladno z naročilom in jedilnikom
- pomoč pri načrtovanju sistema prehranjevanja uporabnikov restavracije in kavarnice doma, vključno z dietno prehrano
- praktično usposabljanje novo sprejetih zaposlenih v okviru delovnega področja
- sodelovanje z drugimi službami doma, zunanjimi uporabniki in institucijami
- opravljanje drugih del po navodilih nadrejenega

Requirements

Stopnja strokovne izobrazbe:
- IV, srednja poklicna izobrazba / živilska tehnologija, hotelirstvo in gostinstvo

Zahtevana dodatna ali funkcionalna znanja:
---------------------------------------------------------------------
Obvezna:
- osnove dietetike
- znanje s področja priprave zdrave prehrane starostnika
- znanje HACCP
- preizkus iz varstva pri delu in protipožarnega varstva

Želena:
- poznavanje področja priprave dietne prehrane
- delo z računalnikom
---------------------------------------------------------------------

Zahtevane delovne izkušnje:
- čas: 6 mesecev
- področje: živilska tehnologija

Odgovornost:
- za rezultate lastnega dela - cilji: za potek in rezultate dela, ki so navedeni v vsebini delovnega mesta, za naloge iz sistema za zagotavljanje varnega živila v proizvodnji in pripravi živil
- za vodenje in varno delo: upoštevanje in izvajanje predpisov o varnosti in zdravju pri delu
- za usklajevanje dela v delovni skupini ali teamu: -
- materialna odgovornost: za delovna sredstva, pripomočke, za racionalno porabo živil

Umski napor:
- programiranost dela in sestavljenost nalog: delo je pretežno programirano, enostavna in tudi raznovrstnejša dela
- stiki: nezahtevni stiki, do 1/3 delovnega časa

Fizični napor:
- pojavne oblike: stoječe delo, občasno prenašanje bremen do 15 kg
- stopnja: zmerna
- trajanje - pogostost: nad 2/3 delovnega časa

Vplivi delovnega okolja:
- pojavne oblike: mikroklima, temperaturne spremembe, nevarnost nesreč pri delu, uporaba ostrih rezil
- stopnja: povečana
- trajanje - pogostost: nad 2/3 delovnega časa

Omejitve, prepovedi, pooblastila:
- omejitve in prepovedi: skladno s 93. členom ZSV
- pooblastila: -

Posebne psihofizične zahteve:
- zanesljivost, natančnost, komunikativnost, tolerantnost, prijaznost

Druge zahteve:
- aktivno znanje slovenskega jezika
- delo v neenakomerno razporejenem delovnem času
- delo ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih
- delo v dveh izmenah

Professional qualification:

IV. level – Secondary professional education (3 years)

Work experience:

0-1

Languages:

Slovenian (advanced)

What we offer

Job type:

Temporary, Permanent

Other information

Categories:

Tourism (HoReCa)

Work regions:

Gorenjska

Compare your salary

If you are interested in how your salary compares to others, you can check it. Simply enter your qualifications and the position you are interested in, and discover how you rank compared to others. Click here for more information!

Yes, I'm interested

Haven't found any interesting job ads?

Haven't found any interesting job ads?

Invalid email

By entering my email address, I confirm that I want to be notified of any new job postings that match interests listed in my MojPosao profile.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more